• Brandingvaren

  Branding

  Vlakbij Hoek van Holland is het goed brandingvaren. Vanaf windkracht 3 tot 6 kun je flink te keer gaan en dat op slechts 30 autominuten van het centrum, not bad!
 • Freestyle

  Freestyle

  It's al in the game. Behendigheid, snelheid, spelen met water. play in the flow! Dutch Water Dreams in Zoetermeer is vlak om de Hoek
 • Vlakwater

  Vlakwater

  Nederland kent vele rivieren, meren en sloten. Er is dus altijd een gelegenheid om de kano te pakken. De Maas in Rotterdam is echter vaak niet zo vlak als hij hier lijkt dus Watch it!
 • Marathon

  Marathon

  In Rotterdam hebben we onze eigen Marathon, DE RCC Rottermerenmarathon. Sinds 1988 een goed excuus to Join in!
 • Surfski

  Surfski

  In ons landje een vrij nieuwe tak van sport. Met de wind en stroming mee worden pieksnelheden van rond de 50km per uur gehaald, buckle up!
 • Kralingse Plas

  De Kralingse Plas

  Deze afgegraven veengrond is de thuishaven voor de kanoclubs Never Dry en RCC. Sinds 1932 maken de waterduivels hier hun rondjes, Around and Around.

Brandingvaren

is een hele leuke vorm van wildwatervaren. In Rotterdam kun je dicht bij huis doen. We varen dan meestal bij Hoek van Holland of aan de Maasvlakte.

Brandingvaren doe je in een korte wildwaterkano. Het is de kick om op een golf een lange ride te maken, en zo mogelijk te loopen. Een mooie branding heb je met een golfhoogte van 1-2 meter, en een NW-wind.

Brandingvaren kun je vaak maar kort van tevoren afspreken. Je houdt op deze pagina de wind en de golfhoogte in de gaten en als deze gunstig zijn voor brandingvaren, dan is het snel even je kano-maatjes mailen met het voorstel 'Vanavond brandingvaren ?'

De kano

Brandingvaren gaat prima met een korte wildwaterkano. Wil je echter meer snelheid en een snellere "pickup" dan kun je de speciale surfkano's een proberen. De hoog opgetrokken voorkant en de gladde bodem - al of niet meer vins uitgerust - zorgen voor een minimale waterweerstand. Hierdoor wordt je sneller opgepakt bij het surfen en kun je ook iets makkelijker terugkomen na een surf.

 

De Maverick van Mega Kayaks UK


Test en cursuscentrum Vloed kanosport

In Hoek van Holland kun je via Vloed Kanosport niet alleen les krijgen in het brandingvaren maar tegelijk ook diverse modellen uit proberen. Je weet immers pas wat het bootje kan als je ermee in de branding vaart.

Condities oke?

Zijn de brandingcondities goed? Zie hieronder de actuele meetgegevens van Rijkwaterstaat voor locatie Hoek van Holland.

 
Hoek van Holland
Datum: 24-11-2017 15:31
Golfhoogte: 86 cm
Windkracht: 3 Bft (4.4 m/s)
Windrichting: W (275°)
Watertemp. : 10.4 ° C
Hoogwater : 18:09 uur

Bron: Watergegevens

Het brandingfotoalbum (foto's door Sander Keijzer)