• Brandingvaren

  Branding

  Vlakbij Hoek van Holland is het goed brandingvaren. Vanaf windkracht 3 tot 6 kun je flink te keer gaan en dat op slechts 30 autominuten van het centrum, not bad!
 • Freestyle

  Freestyle

  It's al in the game. Behendigheid, snelheid, spelen met water. play in the flow! Dutch Water Dreams in Zoetermeer is vlak om de Hoek
 • Vlakwater

  Vlakwater

  Nederland kent vele rivieren, meren en sloten. Er is dus altijd een gelegenheid om de kano te pakken. De Maas in Rotterdam is echter vaak niet zo vlak als hij hier lijkt dus Watch it!
 • Marathon

  Marathon

  In Rotterdam hebben we onze eigen Marathon, DE RCC Rottermerenmarathon. Sinds 1988 een goed excuus to Join in!
 • Surfski

  Surfski

  In ons landje een vrij nieuwe tak van sport. Met de wind en stroming mee worden pieksnelheden van rond de 50km per uur gehaald, buckle up!
 • Kralingse Plas

  De Kralingse Plas

  Deze afgegraven veengrond is de thuishaven voor de kanoclubs Never Dry en RCC. Sinds 1932 maken de waterduivels hier hun rondjes, Around and Around.

Veilig varen - Kleding

Veilig varen
Submenu
Hardware
Kleding
Windchill
Onderkoeling

 

 

 

 

 

Anorak

Lekker licht, pakbaar, goede bescherming tegen wind/regen en vooral tegen de windchill. Ze bestaan er in diverse modellen, typen met korte mouwen, kapuchon, dubbele mof bij pols en aan de onderzijde om waterterugloop te voorkomen. Ook ademende modellen met Gore-Tex zijn verkrijgbaar, duurder uiteraard maar je blijft dan ook beter droog. Prijzen tussen de 50-350 euro.

Neopreenpak

Om het langer uit te kunnen houden in het water en om het na een kentering weer snel om temperatuur te komen, tja dan heb je nog echt neopreen nodig. Met dikte van =/-3mm kun je toch nog aardig bewegen. De long john (zoals hiernaast) kun je gebruiker in combinatie met een onderlaag (Thermoshirt, microfleece) en als toplaag de Anorak. Je kan ook een neopreen jack er over heen aandoen maar dan vecht wel snel tegen het materiaal zelf. Prijzen tussen de 70-120 euro. Alternatief voor een neopreenpak is de DrySuit of Semi-Drysuit.

Neopreen broek

Een korte broek voor in de zomer, dus niet geschikt in de koude omgevingen.

Lycra met fleece binnenkant

Soepeler dan een neopreen pak en comfortabel warm, echter weer niet geschikt om ermee langdurig in koud water te spartelen. De binnenzijde is voorzien van polartec fleece dat deze items zeer aangenaam laten aanvoelen en bovenal lekker warm. Prijzen zo tussen de 100-120 euro.

Thermoshirt

Als onderlaag te gebruiken in de winter (onder neopreenpak, anorak). Kan echter ook in de zomer als enige laag gebruikt worden. Zeer snel drogend materiaal waarbij het de bedoeling is dat zweet weer wordt doorgegeven aan de volgende laag om daar te verdampen. Prijzen tussen 25-75euro.

Dry Suit

Om het echt warm te houden tot onder zeer koude omstandigheden, biedt het "Droogpak" een uitkomst. Voor wildwatervaarder kan deze echter ook problemen opleveren wanneer er bijv. een scheur in komt en hierdoor volloopt, weinig droogs meer aan dan. Kijk eens op de site van www.kokatat.com

Prijzen tussen de 500-1000 euro.

naar onze redders in nood