• Brandingvaren

  Branding

  Vlakbij Hoek van Holland is het goed brandingvaren. Vanaf windkracht 3 tot 6 kun je flink te keer gaan en dat op slechts 30 autominuten van het centrum, not bad!
 • Freestyle

  Freestyle

  It's al in the game. Behendigheid, snelheid, spelen met water. play in the flow! Dutch Water Dreams in Zoetermeer is vlak om de Hoek
 • Vlakwater

  Vlakwater

  Nederland kent vele rivieren, meren en sloten. Er is dus altijd een gelegenheid om de kano te pakken. De Maas in Rotterdam is echter vaak niet zo vlak als hij hier lijkt dus Watch it!
 • Marathon

  Marathon

  In Rotterdam hebben we onze eigen Marathon, DE RCC Rottermerenmarathon. Sinds 1988 een goed excuus to Join in!
 • Surfski

  Surfski

  In ons landje een vrij nieuwe tak van sport. Met de wind en stroming mee worden pieksnelheden van rond de 50km per uur gehaald, buckle up!
 • Kralingse Plas

  De Kralingse Plas

  Deze afgegraven veengrond is de thuishaven voor de kanoclubs Never Dry en RCC. Sinds 1932 maken de waterduivels hier hun rondjes, Around and Around.

Veilig varen

Submenu
Hardware
Kleding
Windchill
Onderkoeling

Veiligheids info
KNMI
Reddingsbrigades
KNRM
 
 

Via deze sectie geven we informatie over een aantal veiligheidsaspecten die verbonden zijn met het kanovaren .

Voor zover bekend is een kanovaarder niet aan wettelijke eisen gehouden als het gaat om uitrusting en bijzondere gedragsregels (afgezien van het Binnenvaart Politie Reglement-bpr).

Het kan echter van levensbelang zijn om hier wel de nodige aandacht aan te besteden.

Zo kan bijvoorbeeld het varen van een rivier, plas of zee in hartje winter zonder geschikte kleding levensgevaarlijk blijken wanneer men te water raakt. Soms is even naar de kant zwemmen "not an option" , er valt namelijk weinig te zwemmen met een temperatuur van rond het vriespunt of eronder. Wanneer je dan over de juiste kleding, zwemvest en de behendigheid beschikt om een redding uit te voeren, zal dat zeker bijdragen aan jouw gezondheid of die van een ander.

De materialen zijn de laatste jaren behoorlijk verbeterd, techniek stelt ons in staat om beter te navigeren, trainingen zullen je helpen om minder om te slaan en een cursus kan je weer helpen bij het uitvoeren van een redding. Kortom: kom beslagen te water!!!

watertemp.

wetsuit

gekleed

naakt

0° C
9 min

5° C

 3 uur

1 uur

½ uur

10° C

 9 uur

3 uur

1 uur

15° C

12 uur

5 uur

2 uur

20° C

15 uur

8 uur

4 uur

 

Overlevingskansen in het water

Grove tijdschaal van de overlevingskansen van een drenkeling die niet bewusteloos is geraakt:

Wanneer het het water in de buurt van de 5gr komt, daalt de tijd dat je in het water kan blijven dramatisch, neem je maatregelen!
lees verder>>

 

naar onze redders in nood