• Brandingvaren

  Branding

  Vlakbij Hoek van Holland is het goed brandingvaren. Vanaf windkracht 3 tot 6 kun je flink te keer gaan en dat op slechts 30 autominuten van het centrum, not bad!
 • Freestyle

  Freestyle

  It's al in the game. Behendigheid, snelheid, spelen met water. play in the flow! Dutch Water Dreams in Zoetermeer is vlak om de Hoek
 • Vlakwater

  Vlakwater

  Nederland kent vele rivieren, meren en sloten. Er is dus altijd een gelegenheid om de kano te pakken. De Maas in Rotterdam is echter vaak niet zo vlak als hij hier lijkt dus Watch it!
 • Marathon

  Marathon

  In Rotterdam hebben we onze eigen Marathon, DE RCC Rottermerenmarathon. Sinds 1988 een goed excuus to Join in!
 • Surfski

  Surfski

  In ons landje een vrij nieuwe tak van sport. Met de wind en stroming mee worden pieksnelheden van rond de 50km per uur gehaald, buckle up!
 • Kralingse Plas

  De Kralingse Plas

  Deze afgegraven veengrond is de thuishaven voor de kanoclubs Never Dry en RCC. Sinds 1932 maken de waterduivels hier hun rondjes, Around and Around.

Surfski

Surfski's zijn ontstaan uit een behoefte van reddingsbrigades om sneller drenkelingen te hulp te kunnen schieten. In de loop van de jaren werden deze kano's steeds sneller en dat maakt ze uitermate geschikt om er mee te racen.

Een paar verschillen met een zeekano of vlakwater wedstrijdkano's zijn:

Surfki's

Zeekano

k1 wedstrijdkano

Sit on top
*waterdicht
Kuip
*spatzeil nodig
kuip
*spatzeil nodig
lengte
6.10 - 6.60 mtr.
lengte
5.00 - 6.00 mtr.
lengte
5.20 mtr.
9,5 - 18kg 17-30kg 8 - 12 kg
breedte 43-50 cm
50-60 cm 40-45 cm
Zelflozend kuipgedeelte geen (of elec.pomp) geen (of elec.pomp)
Wankel Stabiel Zeer wankel

 

Wedstrijden

Het parcour van de grote wedstrijden is meestal zo gekozen dat de deelnemers de wind mee hebben. De wind in de rug, de golven van achter en jouw kracht zorgen dan voor spectaculaire snelheden van zelfs boven de 40km per uur. Grote wedstrijden worden gehouden in de U.S, Australie, Zuid-Afrika, Dubai. Sinds 2004 heeft ook Knokke een begin gemaakt en met succes. Het wordt nu tijd voor Nederland om in te stappen!!

Grote wedstrijden

 
Surfski Holland website
http://www.surfski.info/ website

 

Fabrikanten
Importeur