• Brandingvaren

  Branding

  Vlakbij Hoek van Holland is het goed brandingvaren. Vanaf windkracht 3 tot 6 kun je flink te keer gaan en dat op slechts 30 autominuten van het centrum, not bad!
 • Freestyle

  Freestyle

  It's al in the game. Behendigheid, snelheid, spelen met water. play in the flow! Dutch Water Dreams in Zoetermeer is vlak om de Hoek
 • Vlakwater

  Vlakwater

  Nederland kent vele rivieren, meren en sloten. Er is dus altijd een gelegenheid om de kano te pakken. De Maas in Rotterdam is echter vaak niet zo vlak als hij hier lijkt dus Watch it!
 • Marathon

  Marathon

  In Rotterdam hebben we onze eigen Marathon, DE RCC Rottermerenmarathon. Sinds 1988 een goed excuus to Join in!
 • Surfski

  Surfski

  In ons landje een vrij nieuwe tak van sport. Met de wind en stroming mee worden pieksnelheden van rond de 50km per uur gehaald, buckle up!
 • Kralingse Plas

  De Kralingse Plas

  Deze afgegraven veengrond is de thuishaven voor de kanoclubs Never Dry en RCC. Sinds 1932 maken de waterduivels hier hun rondjes, Around and Around.

Wildwater - moeilijkheidsgraden

Graad
Omschrijving
 
Gemakkelijk
Regelmatige stroming met regelmatige golven. Kleine stroomvesnellingen. Eenvoudige hindernissen.
Graad 1
Middelmatig moeilijk
Vrije doorvaarten. Onregelmatige stroming en golven. Middelmatige stroomversnellingen. Zwakke walsen, keerwater, draaikolken. Eenvoudige hindernissen in de stroming. Weinig verval.
Graad 2

Moeilijk
Doorvaarten onoverzichtelijk. Hoge onregelmatige golven. Grotere stroomversnellingen. Walsen, keerwater, draaikolken. Enkele verblokte passages. Verval. Veel voorkomende hindernissen in de stroming.

Graad 3
Zeer moeilijk
Doorvaarten zijn vaak niet zichtbaar, meestal is verkennen noodzakelijk. Hoge onregelmatige en lang voortdurende golven. Sterke walsen, zuigend keerwater en draaikolken. Verblokte, vaak snelle passages in de stroming. Veel verval.
Graad 4
Uiterst moeilijk
Het is onvermijdelijk het traject vooraf te verkennen. Extreme stroomversnellingen met walsen, draaikolken en zuigend keerwater. Smalle verblokte passages. Veel verval met moeilijke in- en uitgangen.
Graad 5

Grens der bevaarbaarheid
In het algemeen onmogelijk. Bij sommige waterstanden bevaarbaar, met groot risico.

Graad 6