• Brandingvaren

  Branding

  Vlakbij Hoek van Holland is het goed brandingvaren. Vanaf windkracht 3 tot 6 kun je flink te keer gaan en dat op slechts 30 autominuten van het centrum, not bad!
 • Freestyle

  Freestyle

  It's al in the game. Behendigheid, snelheid, spelen met water. play in the flow! Dutch Water Dreams in Zoetermeer is vlak om de Hoek
 • Vlakwater

  Vlakwater

  Nederland kent vele rivieren, meren en sloten. Er is dus altijd een gelegenheid om de kano te pakken. De Maas in Rotterdam is echter vaak niet zo vlak als hij hier lijkt dus Watch it!
 • Marathon

  Marathon

  In Rotterdam hebben we onze eigen Marathon, DE RCC Rottermerenmarathon. Sinds 1988 een goed excuus to Join in!
 • Surfski

  Surfski

  In ons landje een vrij nieuwe tak van sport. Met de wind en stroming mee worden pieksnelheden van rond de 50km per uur gehaald, buckle up!
 • Kralingse Plas

  De Kralingse Plas

  Deze afgegraven veengrond is de thuishaven voor de kanoclubs Never Dry en RCC. Sinds 1932 maken de waterduivels hier hun rondjes, Around and Around.

Kano introductie

Zowel Never Dry als RCC geven introductie kano basisvaardigheid aan in- en omwonenden van Rotterdam.


Tijdens deze introductie leer je de verschillende instapmethoden, vaarslagen (boogslag, trek- en duwslag, lage steun), leegmaken van de kano (hozen), opbinden van de kano voor transport en een stukje theorie.

RCC
Introductie basisvaardigheid kanovaren
In vier sessies van 90 minuten leer je de kanovaardigheden, "de wel en de niets" en maken we enthousiast voor deze bijzondere sport.

 

Never Dry
Introductie basisvaardigheid kanovaren
Never Dry biedt de gelegenheid, deze introductie basisvaardigheid op individuele basis te volgen.

 

 

 

Kennismaken met kanovaren

Beginnen met kanovaren is makkelijk. Zo kun je bijvoorbeeld bij de verhuurbedrijven direct instappen en je pad op het water vervolgen of eens binnenlopen op een verenigingsavond bij RCC of Never Dry. Voor je het weet ben je aan het varen.

 

Basisvaardigheid

Voor een goede start is basisvaardigheid noodzakelijk, je voorkomt hiermee dat je de techniek verkeerd aanleert en de kans op bijvoorbeeld een polsblessure aanzienlijk verkleint. Praktisch alle kanoverenigingen zullen aspirant leden begeleiden met de eerste slagen op het water. Op deze manier kun je op een voordelige en veilige manier kennismaken met het kanovaren.

In Rotterdam beschikken de verenigingen over clubmateriaal zodat een aanschaf niet direct noodzakelijk. Je kunt dan eerst even bepalen welke discipline van deze veelzijdige sport je het meeste aanspreek en daarna pas een kano kopen die bij jou past.

De verenigingen RCC en NEVER DRY kunnen op woensdagavonden begeleiden met en adviseren over 'het kanovaren'.

 

Groepen

Voor groepen die graag eenmalig willen kennismaken of kanovaren als onderdeel van een teambuildingarrangement willen boeken, zijn er mogelijkheden bij de buitensportbedrijven zoals bijv: Outdoor Valley>>

 

Clubwebsites

Neem ook eens een kijkje op de club website's. Je vindt er veel informatie over de club, contributie, agenda's etc..

Rotterdamsche Cano Club (RCC)
Kralingsche kano club (Never Dry)