• Brandingvaren

  Branding

  Vlakbij Hoek van Holland is het goed brandingvaren. Vanaf windkracht 3 tot 6 kun je flink te keer gaan en dat op slechts 30 autominuten van het centrum, not bad!
 • Freestyle

  Freestyle

  It's al in the game. Behendigheid, snelheid, spelen met water. play in the flow! Dutch Water Dreams in Zoetermeer is vlak om de Hoek
 • Vlakwater

  Vlakwater

  Nederland kent vele rivieren, meren en sloten. Er is dus altijd een gelegenheid om de kano te pakken. De Maas in Rotterdam is echter vaak niet zo vlak als hij hier lijkt dus Watch it!
 • Marathon

  Marathon

  In Rotterdam hebben we onze eigen Marathon, DE RCC Rottermerenmarathon. Sinds 1988 een goed excuus to Join in!
 • Surfski

  Surfski

  In ons landje een vrij nieuwe tak van sport. Met de wind en stroming mee worden pieksnelheden van rond de 50km per uur gehaald, buckle up!
 • Kralingse Plas

  De Kralingse Plas

  Deze afgegraven veengrond is de thuishaven voor de kanoclubs Never Dry en RCC. Sinds 1932 maken de waterduivels hier hun rondjes, Around and Around.

Wildwater cursusaanbieders

 

Zwalker Kanosport

Is een kleine professionele organisatie, die ruim 10 jaar gespecialiseerd is in wildwaterkajakken en sportklimmen.
Typerend voor Zwalker is de persoonlijke benadering. John de Bruin, eigenaar van Zwalker, is bij alle activiteiten zelf aanwezig. Tijdens de activiteiten wordt hij bijgestaan door een aantal enthousiaste instructeurs met jarenlange ervaring.
De opzet van de vakanties/cursussen is van flexibele aard. Zo kan een kajakvakantie in overleg onderbroken worden door bijvoorbeeld een mountainbike- of wandel tocht, een dagje klimmen of een klettersteig.

Zwalker is aktief in o.a: Oostenrijk, Belgie, Noorwegen, Corsica, Slovenie en Italie en geeft daarnaast ook eskimoteerlessen en brandingvaren in Nederland
Website: www.zwalker.nl

Ben jij Riverproof?

Riverproof

Ben jij Riverproof?

Riverproof is dé nieuwe beleving op het gebied van alles wat met wildwater te maken heeft.
Riverproof werkt op maat: Workshops, Clinics, Masterclasses en Guiding, voor iedereen is er wat.
Inhoudelijke kwaliteit is de specialiteit. Een instructieprogramma op maat het middel. Jou een leerzame en leuke tijd op het water bezorgen het doel....

Websiste:www.riverproof.nl

Vloed kanosport

Vloed kanosport is in 1998 opgericht door Rein Hagenaars en Wendy van Rijn. Beide geven de instructie en dragen zorg voor het recreatief, en veilig brandingkajakken. Door de kleine opzet is er genoeg ruimte voor persoonlijke begeleiding en instructie, zoals de diverse technieken, rodeo-trucs, advies bij aanschaf eigen materiaal en meer

Vloed kanosport is actief in : Hoek van Holland

Website: www.vloedkanosport.nl


Umyak Buitensport

Umyak Buitensport is van oorsprong een kayakbedrijf. In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot een allround buitensport - en evenementen bureau.
Zo verzorgen we niet alleen de buitensportactiviteit "an sich", maar ook de entourage, accommodaties, catering, feesten e.d.
Ons aanbod, want daarin bent u geïnteresseerd, is anno oktober 2002 als volgt:

 • Survival weekends in de Ardennen
 • Kayakcursussen in de Ardennen
 • Kayakcursussen in Frankrijk en Italië
 • Bergwandelvakanties in Frankrijk, Italië en de Franse Pyreneeën
 • Eskimoteercursussen
 • Brandingvaarweekends
 • Multi - actieve vakanties in Frankrijk en Italië.
  Incentives en personeelsuitjes met een outdoorkarakter
  Teambuildingstrainingen voor bedrijven en instellingen

meer weten? :
website: www.umyak.nl

Europagaai

Europagaai, de organisatie voor wildwater kajakcursussen in Europa en wildwater expedities buiten het continent. Van absolute beginner tot vergevorderde kajakker, voor iedereen bieden wij een uitstekend en leerzaam programma welke we je op de gezellige Europagaai manier aanbieden

Europagaai is actief in o.a: Spanje, Frankrijk, Ardennen, Oostenrijk en brandingvaren in Nederland.

website: www.europagaai.nl


Brandsport

Algemeen
Brandsport is een professioneel buitensport bedrijf dat in 1980 is opgericht en gevestigd in de Ardennen. Door de jaren heen heeft Brandsport haar sporen ruim verdiend in 'outdoorland' en is gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met wildwater varen in kajaks, rafts en avontuurlijke activiteiten zoals mountainbiken, rotsklimmen & abseilen (touwafdaling langs een rotswand), paardrijden, speleologie ofwel grotverkenning, oriëntatietochten, touwen parcoursen, tokkelbanen, touwbruggen, challenge parcours, enz. We hebben een eigen accommodatie, uitstekend materiaal en uitgekiende activiteiten locaties. Van het eerste telefoontje tot de activiteit zelf zorgen de deskundige Brandsport medewerkers voor een geslaagd arrangement. Onze gezellige Ardense sportherberg "La Laiterie" is de basis van Brandsport. Je kunt bij ons een
cursus volgen, een arrangement afspreken, een volledig verzorgd bedrijfsevenement regelen of je huurt een kajak, kano, mountainbike en gaat zelf op pad.

Brandsport is actief in o.a: Ardennen, Slovenie, Oostenrijk, Italie en Zwitserland

Website: www.brandsport.be


Stip Yaks

Stip-Yaks organiseert echter al sinds 1975 wildwatercursussen. Op buitenlandse bergrivieren uiteraard, waar onze wildwaterspecialisten van formaat je hun kunsten leren.

Tijdens de Stip-Yaks cursussen leer je allerlei technieken: van de peddelbeginselen tot de allerfijnste wildwaterkneepjes. Het hangt er maar vanaf of je een beginnend of een gevorderd kajakker bent.
De peddeltechnieken zijn hard nodig, want het water voert je niet vanzelf langs de rotsen.
Ook als je een stuwtje neemt of uit een "frot" wilt raken, moet de techniek op de juiste wijze worden toegepast.

Stip Yaks is actief Frankrijk

Website: www.stip-yaks.com